DEFENSAR ELS DRETS DELS QUE NO PODEN FER-HO

La CUP té entre els punts importants del seu programa el benestar animal i la defensa dels drets d’aquells que no poden fer-ho.

Els darrers quatre anys hem tingut un govern municipal que no ha tingut cap mena de sensibilitat envers el tema.

La CUP té entre els punts importants del seu programa el benestar animal i la defensa dels drets d’aquells que no poden fer-ho.

Els darrers quatre anys hem tingut un govern municipal que no ha tingut cap mena de sensibilitat envers el tema. No blindant la gestió del servei de recollida i acollida d’animals municipal amb un conveni, i propiciant que una empresa com el Corralet (acusada de maltractament animal) es quedés amb la gestió. Però també obviant les obligacions que estableix la llei en la gestió de les colònies de gats. Així com negant-se a fer una nova ordenança de tinença d’animals de companyia a proposta de la CUP. O aplicant mètodes més propis de l’edat mitjana que del segle XXI per gestionar les colònies de coloms.

De manera simbòlica hem volgut convocar, davant el Corralet, a persones que a instàncies d’ARCA van traure gossos de la protectora, abans que el Corralet la gestionés, per evitar-los maltractaments.

En l’àmbit del benestar animal les propostes de la CUP són:

1. Recuperar la gestió del servei de recollida i custòdia d’animals de companyia al 2021 quan acabarà el contracte amb el Corralet. Gestió que proposarem es faça amb recursos de l’ajuntament, però amb la col·laboració de les entitats ARCA i PROGAT. Així com la dignificació de les instal·lacions, que estan força deteriorades.

Tot i això, des de la CUP no ens conformem amb esperar a la finalització del contracte, i ens comprometem a impulsar les denúncies de males praxis de l’empresa concessionària per imposar multes i forçar un acord de finalització del contracte anterior al seu venciment.

En este sentit hem rebut denúncies de persones per exemple han hagut de pagar 50€ per recuperar el seu gos, així com una altra que havent perdut el seu gos, l’empresa li va negar que hi fos, però que a la nit, va poder»obrir» la gàbia per recuperar el seu gos, que sí que hi era.

2. Impulsar la creació de la figura del Defensor/a dels animals vinculat a la Regidoria de Medi Ambient (per exemple per impulsar i recollir les denúncies de mala praxis).

3. Realitzar campanyes de sensibilització per fomentar les esterilitzacions i evitar abandonaments.

4. Adoptar mètodes racionals per controlar les colònies de coloms com el pinso esterilitzador.

5. Signar un conveni amb PROGAT perquè tinga recursos per gestionar les colònies de gats i no haja de pidolar als pressupostos participatius.

6. Incloure l’opció vegana a les festes i activitats lúdiques organitzades per l’ajuntament.

7. Promoure una nova Ordenança de tinença d’animals de companyia que reculla l’esperit de la Llei catalana d’animals, l’actual que té una visió punitiva i contempla pocs drets dels animals.

8. Mantenir en bon estat i nets les zones d’esbarjo canines.

Per acabar volem destacar la coherència de la CUP en la protecció dels drets dels animals. No ara en campanya electoral sinó durant els darrers quatre anys. I denunciar l’electoralisme d’algunes formacions que es diuen d’esquerres, com MOVEM i ERC, que es presenten en campanya electoral com a grans defensores dels animals, però que per exemple, durant els quatre anys anteriors han votat a favor, al ple municipal, d’autoritzar els bous als Reguers (que és una competència de l’ajuntament de Tortosa). Només la CUP, va votar en contra mentre la resta es van justificar argumentant que es complia la llei.

 

(https://radiotortosa.cat/podcast/ple-municipal-09-04-2018-primera-part/, des del minut 11 i fins al 15).

 

 

"Recuperar la gestió del servei de recollida i custòdia d’animals de companyia"